September 25, 2022


Usvajanje kriptovalute eksponencijalno je poraslo u posljednje dvije godine. To je jedan od najbrže rastućih trendova ikada na tržištu, za koji se očekuje da će se nastaviti tijekom vremena. Pogled na trend rasta pokazuje neke neočekivane pokretače ovog usvajanja. NFT prostor je također porastao u protekloj godini, a prema podacima, NFT-ovi su značajno pridonijeli usvajanju kriptografije u nekim dijelovima svijeta.

CSAO usvaja enkripciju putem NFT-ova

Zemlje srednje i južne Azije i Oceanije (CSAO) preuzele su više kriptovaluta u posljednjih nekoliko godina. Međutim, dok drugi dijelovi svijeta guraju njihovo usvajanje putem kriptovaluta kao što su Bitcoin, Ethereum i Dogecoin, čini se da je ovaj dio svijeta prihvatio nezamjenjive tokene (NFT).

Između lipnja 2021. i lipnja 2022. obujam trgovanja kriptovalutama iz ovog dijela svijeta dosegnuo je gotovo 1 trilijun dolara. Najzanimljiviji je bio postotak koji je formiran NFT obujmom trgovanja. Chainalysis izvješća NFT-ovi čine 58% od 932 milijarde dolara koliko je zabilježeno u to vrijeme.

Isti je slučaj i s internetskim prometom koji je tekao prema kriptovalutama iz ovog dijela svijeta. Tamo gdje NFT-ovi čine sav web promet, blockchain igre dosegle su oko 21%. Međutim, umjesto da jure za uobičajenim profitom koji se vidi na drugim tržištima, čini se da su se korisnici CSAO kriptovalute okrenuli zabavi.

Kriptografski promet u CSAO

NFT makes up more than half of crypto traffic | Source: Chainalysis

Rast blockchain igara u ovoj regiji također se pripisuje nižim minimalnim plaćama u zemljama. Na mjestima kao što su Filipini, igrači često mogu zaraditi više nego što bi zaradili u jednom mjesecu igrajući blockchain igre s prednošću igranja za profit.

Kao treće najveće tržište kriptovaluta na svijetu, brojke iz CSAO-a u konačnici su vrlo važne za usvajanje digitalne imovine. S obzirom na to, smjer u kojem su krenuli također ukazuje na to gdje završi najviše novca.

Grafikon ukupne tržišne kapitalizacije kriptovalute s TradingView.com

Total market cap falls below $900 billion | Source: Crypto Total Market Cap on TradingView.com

NFT-ovi i blockchain igre nisu jedini pokretači usvajanja kripto u zemljama. Isplate doznaka također su postale sve važnije u tim regijama, pri čemu uplate doznaka čine 5%, odnosno 9,6% BDP-a Vijetnama i Filipina. Niske naknade i jednostavnost prijenosa pomogli su u pokretanju tržišta razmjene kriptovaluta iu tim zemljama.

Stabilni novčići vrlo su istaknuti na ovim tržištima doznaka jer zadržavaju svoju vrijednost tijekom prijenosa dok ne stignu do primatelja. Slično tome, ETH/WETH također zauzima značajno mjesto na popisu kriptovaluta kojima se najviše trguje, koji također prati NFT, blockchain igre i rast doznaka u tim zemljama.

Featured image from Entrepreneur, chart from TradingView.com

slijediti Najbolji Owie na Twitteru Za uvide u tržište, ažuriranja i ponekad smiješne tweetove…

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.