September 25, 2022


Ethereum mješalica kovanica Tornado Cash sada se vraća na web mjesto za hosting softvera GitHub.

Američki Ured za kontrolu strane imovine (OFAC) prošlog mjeseca Na crnoj listi Tornado Cash, koji korisnicima omogućuje anonimno slanje i primanje Ethereuma. Građanima SAD-a sada je zabranjena interakcija s aplikacijom koja spaja transakcije kako bi sakrila njihovo podrijetlo.

GitHub, web stranica koja programerima omogućuje dijeljenje koda, uklonila je kod alata sa svoje platforme nekoliko sati nakon objave OFAC-a.

Ali danas su programeri Ethereuma otkrili da se originalni kod za alat vratio na popularnu stranicu.

Programer Ethereuma Preston Van Loon objavio je vijest na Twitteru, koji je bio među nekoliko članova kripto zajednice koji su pozvali Github da deblokira spremišta tokena Tornado Cash. Prethodno je rekao da je “kodeks govor, a sloboda izražavanja ustavno pravo koje zaslužuje zaštitu”.

U izjavi e-poštom, rekao je glasnogovornik GitHuba Dešifrirati: “GitHubova vizija je biti globalna platforma za suradnju programera. Pažljivo razmatramo vladine sankcije kako bismo osigurali da korisnici i kupci ne budu pogođeni izvan onoga što je propisano zakonom i zalažemo se za zaštitu suradnje otvorenog koda u cijelom svijetu. Pozdravljamo najnovija vlada Pojašnjenje Što se tiče javno dostupnog izvornog koda i sankcioniranih subjekata, neka su javna spremišta vraćena.”

Ministarstvo financija prošlog je mjeseca priopćilo da je stavilo Tornado Cash na crnu listu jer su ga kriminalci — uključujući hakersku skupinu Lazarus Group sponzoriranu od države Sjeverne Koreje — koristili za pranje novca.

Prema saveznim vlastima, više od 7 milijardi dolara prljavog digitalnog novca prošlo je kroz aplikaciju od njezina pokretanja 2019. No ta je brojka sporna – podatkovna tvrtka za blockchain Elliptic On je rekao U izvješću se navodi da je od 7,6 milijardi dolara koje je prošlo kroz aplikaciju samo 1,5 milijardi dolara potjecalo iz ilegalnih aktivnosti.

Politika kritizirati Ban i profesor na Sveučilištu Johns Hopkins Širenje “Arhivsko račvanje” izvornog koda Tornado Casha na GitHub za potrebe istraživanja.

Čak je i nepoznati vilenjak otišao dalje Pošaljite slavnima Ethereum Iz Tornado Cash novčanika ubrzo nakon što je stavljen na crnu listu. Kasnije vlada On je rekao Neće “dati prioritet provedbi” protiv onih koji su primili “neželjene i nominalne” količine zaražene kriptovalute.

I ovog mjeseca, Coinbase, najveća mjenjačnica kriptovaluta u Sjedinjenim Državama, financiran Zbog zabrane je pokrenuta tužba protiv američkog Ministarstva financija.

Tornado Cash je jedan od mnogih”mješalice za kovaniceOvi su alati popularni među onima koji žele privatnost s digitalnom imovinom — poput nekoga tko šalje novac za podršku cilju u Ukrajini, na primjer.

Mnoge kriptovalute, poput Bitcoina i Ethereuma, pseudonimi su, ali nisu anonimne – ničiji identitet nije zabilježen na blockchainu, ali svaka transakcija jest.

Tornado Cash se koristi za transakcije na Ethereumu, drugoj najvećoj kriptovaluti po tržišnoj kapitalizaciji.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažuriran nakon objavljivanja kako bi uključio komentare s GitHuba.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.